Şirket İsmi Nasıl Olmalı? Şirket İsmi Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler?

Şirket ismi nasıl olmalı? Şirketin kimliğini yansıtacak kelime seçiminde dikkatli davranmak gerekir. Şirket ismi; kurumun başarısında büyük rol oynayan faktörlerin başında gelir. Başarıya ulaşmak isteyenlerin doğru ismi bulmalarının yanı sıra, şirketi yansıta bilecek bir anlamının da olması gerekir. Bu konuda yapılacak en ufak bir hata, daha sonraki dönemlerde yasal engellere takılma gibi durumlara neden olabilir. Doğru isim sayesinde; ürünlerinizin insanlar arasında hızlı bir şekilde yayılmasına, isminizin ezberlenmesine ve rekabet gücünüzün artmasına katkı sağlar. Bu konuda örnek olabilecek onlarca dünya markasını görebiliyoruz ve konuda ne kadar hassas davrandıklarını da söylemek isteriz. Şirket ismi nasıl olmalı, gelin birlikte inceleyelim.

- Reklam -

Kolay Okunsun

Şirket isminin kolay okunabilir olması tüketiciler açısından oldukça önemlidir. Şirket ismi oluştururken tüketici gözüyle bakmayı denerseniz, karar vermek sizin için daha kolay olacaktır. Şirket ismi anlamlı olduğu kadar, okunabilirlik bakımından kolay olması da gerekir. Okunabilirliği kolay olmalı ki, tüketiciler size rahatlıkla ulaşabilsinler. Bu konuda kısa bir örnek vermek gerekirse; televizyon üzerinden bir reklam verdiniz ve tüketici bu reklam sayesinde sitenizi ziyaret etmek isteyecektir. İsminiz zor olursa; birçok tüketici internet üzerinden size ulaşamayacak ve bundan dolayı müşteri kaybetmiş olursunuz. Duyulduğu şekilde yazılabilen isimleri tercih etmek; en doğru karar olacaktır.

Şirket İsmi Nasıl Olmalı, Şirket İsmi Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Şirket İsmi Nasıl Olmalı, Şirket İsmi Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kısa Olmasına Özen Gösterin

İşletmenizin isminin kolay okunabilir olmasının yanı sıra kısa olması da önemlidir. Şirketinize ait olan ismin insanlar tarafından kolay bir şekilde söylenebilir ve kısa cümle yapısına sahip olması önemlidir. Yani kelimenin ağızdan çıktığı gibi bitmesi gerekir. Bu konuda örnek verecek olursak; Boyner, Nike, Apple ve Beymen gibi isimlerin söylenişi kolay ve akılda kalıcıdır. İki cümleden oluşan şirket isimleri de olabilir ancak siz ne kadar kısa tutarsanız o kadar iyi olacaktır. Uzun isme sahip olup da marka olmuş isimler yok mu derseniz, tabii ki vardır. Ancak, bu markaların isimlerini değiştirmeleri artık mümkün olmadığı için bu şekilde devam etmek zorundadırlar. Belki şu an da olsalar onlarda kısa isim seçebilirlerdi. İki cümleden oluşan markaların isimlerinin kolay okunabilirliği de dikkatlerden kaçmıyor. İleri ki dönemlerde size büyük katkı sağlayacağından; şirketinizin isminin kısa olmasına özen gösterin.

Akılda Kalıcı Ve Unutulmaz Olsun

Şirket ismi nasıl olmalı diyenler için akılda kalıcı olması ve unutulmamasının büyük önem taşıdığını söylemeliyiz. İsim bulmak her ne kadar kolay olmasa da, anlamsız bir isim seçmeninde bir manası yoktur. Kebapçı Hasan gibi bir isimle işe başlamak yerine marka olabilecek bir isimle başlamak her zaman daha avantajlıdır. Markanızın ismi tüketicilerin aklında yer edinmesi gerekir ki; sizi hiçbir zaman hatırlayabilsinler.

Şirket İsmi Nasıl Seçilir
Şirket İsmi Nasıl Seçilir? Şirket İsmi Kopya Olmasın

Kopya Olmasın

Başarıya ulaşmak istiyorsanız kopya isimlerden uzak durmanız gerekir. Sizinle aynı işi yapan yüzlerce firmanın olduğunu biliyoruz ve rakip isim benzerliğinden uzak durmanız gerekir. Benzer bir isim bulmak, tüketicilere her zaman rakiplerinizi hatırlatacaktır. Örnek verecek olursak; “Hepsi bu” ismi ile işe başlarsanız, insanların aklına Hepsi Burada gelecektir. Bu gibi detayları göz önünde bulundurarak, benzer isimlerden uzak durmanız sizin yararınıza olacaktır.

- Reklam -

Telif Haklarına Dikkat Edin

İsim konusunda uzmanlardan yardım almanızı tavsiye ediyoruz. Belirlemiş olduğunuz isim hakkında gerekli araştırmaların yapılması oldukça önemlidir. İleri ki dönemlerde telif hakları ile karşı karşıya kalmamak adına bazı araştırmaların önceden yapılmış olması gerekir. Mesela; kullanmakta olduğunuz isim hakkını daha önceden başka biri alınmış olabilir. Bu gibi olumsuzluklarla karşı karşıya kalmamak adına, gerekli araştırmaları önceden yapmak önemlidir.

- Reklam -

Benzer İçerikler

Bizi takip et!

Instagram'da takip edin