E-Ticaret Sitesi Kurmak İçin İzlemeniz Gereken Yollar

E-ticaret sitesi kurmak için birçok insan planlarını daha önceden yapar ancak izlenmesi gereken adımları bilmediği için hayallerini gerçekleştiremez. Bu yazımızda e-ticaret sitesi kurmak için gerekenler nelerdir? Hangi yolları izlememiz gerekir? En ince ayrıntısı ile birlikte inceleyeceğiz. E-ticaret sitesi kurarak, kendi işinizin patronu olabilir ve internetten satışlar yapmaya başlayabilirsiniz. E-ticaret sitesi kurmak genel anlamda kolay bir süreç olsa da; işin aslı oldukça farklıdır. Önemli olan siteyi sağlam temeller üzerine kurmak ve kurmuş olduğumuz siteyi doğru bir şekilde yönetmektir.

- Reklam -

E-Ticaret Sitesi Kurmak İçin Gerekenler

Piyasada hazır e-ticaret sitelerinin olmasının yanı sıra, kendinize özel yazılım da yaptırabilirsiniz. Hazır e-ticaret yazılımları, özel yazılımlardan çok farklıdır. Özel e-ticaret yazılımları, hazır sistemlere göre çok daha fazla maliyet gerektirir. Ancak sistem size özel olacağından her yıl belli bir ücret ödemekten kurtulmuş olursunuz. Tabii, bu durumun artı ve eksi yönleri bulunur. E-ticaret sitesi kurup satışa başlamak için izlenmesi gerekli olan adımlar şu şekildedir:

Başarılı Bir E-Ticaret Sitesi Kurmak
Başarılı Bir E-Ticaret Sitesi Kurmak

E-Ticaret Satışlara Başlamadan Önce Şirket Kurmak Gerekir

Satışlarınızı internete taşımak istiyorsanız, bir şirketinizin olması şarttır. Sitenizi kurmak için şirket olmanıza gerek yok ancak sonraki işlemler için şirket açmanız kesinlikle önemlidir. Satacağınız ürünlerin faturasını kesebilmek ve sanal pos başvuru işlemlerini gerçekleştirebilmek için şirketinizin olması gerekir. Şahıs ya da Limited Şirketi olmanız yeterli olacaktır.

Altyapı Seçiminin Yapılması

E-ticaret sitesi kurarken dikkat edilmesi gerekenlerin en başında altyapının sağlamlığı gelir. Doğru ve güvenilir bir altyapı üzerinde seçiminizi yapmanız daha mantıklıdır. Doğru bir altyapı sayesinde; istemiş olduğunuz satış rakamlarına ulaşmanız mümkün olacağı gibi sonradan ortaya çıkacak olan masraflardan da kurtulmuş olursunuz. Bu işe başlarken, ücretsiz altyapıları kullanabilmenizin yanı sıra, hazır altyapıları ya da kendinize özel bir yazılım yaptırarak da kullanabilirsiniz. Bu üç seçeneğin artı ve eksi yönleri bulunur. Maddi durumunuz iyi ise; özel bir yazılım kullanmanızı tavsiye ederiz.

Başarılı Bir E-Ticaret Sitesi Nasıl Olur
Başarılı Bir E-Ticaret Sitesi Nasıl Olur?

Alan adı Seçimi Ve Sunucu

Sitenizi satışa açabilmeniz için öncelikle bir alan adına yani bir adrese sahip olmanız gerekir. Markanızı temsil edebilecek güzel bir domain satın almak ile başlayabilirsiniz. Alan adına sahip olduktan sonra, sıra sunucuda; yani hosting paketi satın almalısınız. Sunucunun güvenirliği çok önemli olduğundan, kendini kanıtlamış kaliteli sunucuları tercih etmek sizin yararınıza olacaktır.

- Reklam -

Logo Tasarımı

E-ticaret sitesinin diğer bir olmazsa olmazı; logodur. Marka kimliğinizi müşterilerinize iyi yansıtabilmek ve marka bilinirliğinizi arttırmak için kaliteli bir logo oluşturmanız gerekir. Logo yapısının kalitesi; marka kimliğini dışarı yansıtması açısından çok önemlidir. Sadece logo olsun bitsin düşüncesi ile hareket etmeyin! Bu işin uzmanlarından yardım alabilirsiniz.

İşe Başlama Sermayesi

Sıfır bir sermaye ile siteniz üzerinden satışlara başlamak maalesef mümkün değildir. Bu işe başlamak için bir miktar sermayenizin olması gerekir. Maliyetinizi azaltmak için çeşitli yollara başvurulabilir ancak işi büyütmek için belli bir sermayenizin olması şarttır. Bununla birlikte bütçe yönetimini doğru bir şekilde yapmak, uzun bir süre sıkıntısız ticaret yapmak demektir. Eğer planlı davranmaz, bütçe yönetimini doğru yapmazsanız; elinizde bulunan sermaye çok kısa süre içerisinde tükenecektir. Bütçe planlaması yaparken bunlara çok dikkat etmelisiniz:

  • Reklam giderleri
  • Kargo masrafları
  • Şirket harcamaları
  • Ürün tedarik ücretleri
  • Aylık vergi giderleri

Başlıca bu gibi giderlerinizi önceden hesaplamanız ve ona göre hareket etmeniz gerekir. Plansız bir şekilde bu işe başlarsanız, başarınızın uzun süremeyeceğini hatırlatmak isteriz.

- Reklam -

Benzer İçerikler

Bizi takip et!

Instagram'da takip edin